We wonen meer op een vuilnisbelt dan Dordtse woonwijk

Roger Wagemans

buurtpreventie crHet begon voor mij allemaal toen ik het afval probleem zat was en het ook de muur van onze flat in brand werd gezet door zwef- en grofvuil. Ik was het zat om alleen maar te melden, en waar ik maar half gehoor kreeg. Dagelijks de opeenstapeling van afval bij de containers bij ons in de straat, die we voorheen niet eerder hadden. Van grofvuil tot huisvuil. Spullen die soms langer dan 3 dagen bleven liggen, en zelfs uitschieters met meer dan een week.

Elke keer dat je met je auto de wijk kwam binnen rijden, zag je aan elke kant het afval. Het was geen woonwijk meer, maar een vuilnisbelt. Ik wilde iets gaan doen, maar wist nog niet wat. Om te beginnen wilde ik eerst eens mijn emotie eruit gooien. En dat gebeurde via twitter. Met het bericht wist ik de aandacht op mij en het probleem te vestigen. Het AD nam dit bericht als eerste op en wilde hier meer van weten.

Na de publicatie in de krant kwamen zaken bij sommige dichtbij is kwamen er dingen echt onder de aandacht, waaronder ook mijn aanstaande project.

Lees hier het artikel

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Adoptiebakken door de wijk

Een veel voorkomend probleem van zwerfvuil is het afval dat mensen op straat gooien. Snoeppapiertjes, blikjes, flessen, verpakkingen, plastic etc. Al wandelend of fietsend gooit men van alles op de grond of steekt men het in het groen. Zelfs vanuit de auto worden er dingen op straat gegooid. Soms kun […]