Waarom ik dagelijks alles in beeld breng

Roger Wagemans

Bij foto’s denk je vaak meteen aan bijzondere, leuke of spraakmakende plaatjes. Wat je dagelijks op social media ziet van buurtpreventie crabbehof, is niets meer dan de vuiligheid die bij ons op straat ligt dat we ruimen of melden. Dat is simpelweg de realiteit die in Crabbehof overheerst.

Het roept wel eens vraagtekens op, en ik weet dat er vanuit het stadskantoor wel eens de vraag kwam: “wat moeten we met deze foto’s?”. Die vraag is kort te beantwoorden, zie de ernst en doe er iets mee. Het buiten beeld laten van de problemen is het probleem onder het tapijt vegen. En dat is juist wat wij, u en andere bewoners willen. Wij willen dat er iets gedaan wordt met de problemen. Het is allemaal een bewustwording voor iedereen. Wij ruimen actief, andere kunnen door zich bewust te worden met een andere bijdrage iets aan doen. Ook op het stadskantoor.

Beeld crabbehof Vaak lijkt het probleem minder erg dan het is. Doordat het afval verspreid of verstopt door de wijk ligt. Wat is dan de meest logische reden voor ons als puinruimers het toch te tonen? Beeld maken van elke ronde en die op ons social media na elke ronde achter elkaar te laten zien. Dat heeft ineens een heel ander beeld uit onze straat. En ik laat dan nog niet alles zien. Dit doe ik al sinds ik dit project begonnen ben en dat blijf ik doen. Misschien breekt er ooit een moment aan waar afval minder overheerst en er een ander soort beeld getoond kan worden.

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Buurtpreventieteam heeft nu ondersteuning die het verdiend

Niet alleen het schoon krijgen van de wijk is een lange adem, ook de samenwerking of medewerking was een lange adem. Wij zijn opgericht om het afval probleem aan te pakken en onze focus zal daar ten alle tijden op blijven. Het ging allemaal tot het ene moment dat ik […]