Uit de politiek, de SP geeft ook gehoor

Roger Wagemans

AfvalIn de afgelopen tijd zijn wij wat feller geworden en hebben het nodige in beweging gezet om het afvalprobleem nogmaals op de politieke agenda te krijgen. Beter voor Dordt hadden we al achter ons en die waren al voor een ander afvalbeleid. Maar het is niet genoeg om structureel verandering te brengen. Ook niet voor ons team, dat eigenlijk moord en brand schreeuwde om beter gefaciliteerd te worden en niet gedemotiveerd. Daar hebben we dan ook de politiek bij nodig, zeker als je niet kunt bereiken wat je zou willen als team voor de wijk. Ons motto is immers dat we willen dat elke bewoner recht heeft op een leefbare woonwijk. Onze felheid bracht eindelijk een punt dat het op de politieke agenda kwam onlangs, en de SP was een van de nieuwe partijen die zich ook sterk ging maken voor ons. Dit is nodig, want ook voor de politiek is het belangrijk dat zij een groepje bewoners proberen bij te staan die elke dag weer, van ochtend tot avond, zorgen dat het schoon is.

We willen meer kunnen doen en zorgen dat de straten zo schoon mogelijk blijven

Om meer voor de wijk te kunnen doen hebben we de adoptiebakken geregeld. Wat ons betreft mag dit nog wel uitgebreider worden, maar dat is iets wat ik nog zal moeten overleggen. Om beter te kunnen ruimen hebben we ook om een afvalkar gevraagd en die hebben we dan ook gekregen. Voor deze spullen zijn we iedereen dankbaar die de mogelijkheid geboden heeft. Maar het is niet genoeg om voor ons het gewenste resultaat eruit te halen. Bewoners zitten nog steeds in onnodig veel afval, zeker in de weekenden en feestdagen. Dit konden wij makkelijker verhelpen door directe toegang tot de containers via het service luik. Maar dit schijnt niet te lukken. Dan zal er naar alternatieven gekeken moeten worden. Dat leek niet van de grond te komen, tot de ophef begon over de sleutel en teamleden een streep zette. Dit ontging ook de SP niet. En zij gaven naast Bvd ook gehoor aan onze noodkreet. We kunnen niet vastlopen op iets wat op te lossen is.

De SP stelde vorige week dan ook schriftelijke vragen en wenst ook een oplossing. Op hun website gaven zij er al aandacht aan, en afgelopen weekend kreeg ik nog een uitnodiging voor een radio uitzending.

“Wat mijn aandacht trok is dat ik het fantastisch vind dat 5 mensen bereid zijn om geheel vrijwillig andermans troep op te ruimen 7 dagen per week. Geheel belangeloos zetten zij zich in voor een mooie en nette wijk voor alle inwoners van Crabbehoff

Deze mensen moeten we als gemeente koesteren, daar mogen we echt heel blij mee zijn. Wat de SP echt heel erg slordig vind, is, dat het buurtprevenrtieteam Crabbehof al vanaf januari strijd moet leveren om gefaciliteerd te worden in een mogelijkheid ( Ruimte of container waar zij het vuil kwijt kunnen). Vele gesprekken met HVC en andere partijen hebben niets opgeleverd dat dit probleem oplost.
Zo ga je toch niet met vrijwilligers om wat de SP betreft.
Wij willen dan ook dat het buurtpreventieteam snel gefaciliteerd wordt in het kwijt kunnen van het geruimde vuil uit de wijk en we zullen het buurtpreventieteam ondersteunen totdat het volledig is opgelost.
De wethouder heeft toegezegd voor dinsdag met een antwoordt te komen naar aanleiding van vragen van de SP. We wachten ze met smart af en vinden het treurig te hebben te moeten vernemen dat 4 van de 5 teamleden de werkzaamheden neerkeggen totdat er een gedegen oplossing komt.
Ook zou de SP graag meer handhaving in burger zien om mensen te kunnen bekeuren voor het neergooien van afval op straat zodat er hopelijk een mentaliteitsverandering komt.
Verder zouden we graag pasvrije containers zien en vinden we dat de gemeente ook deze wijk net zo goed moet onderhouden als bijvoorbeeld de Hoven waar het wel tot op de grasspriet bijgehouddn wordt. Elk mens heeft wat de SP betreft er recht op om in een mooie schone wijk te wonen In onderhoud vanuit de gemeente mag geen klasse verschil worden gemaakt.”

Renate De.Fe-Dudok
Fractievoorzitter SP Dordrecht

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Afval is ook onze verantwoordelijkheid

Ik heb er al eerder over geschreven dat het afvalprobleem veel breder is dan de vervuiler alleen. Meerdere factoren spelen hierbij een rol. Hoe we het ook bekijken, we spelen er allemaal een rol in. Het is niet alleen de mentaliteit van de mensen die de leefomgeving vervuilen, het is […]