Sleutelschande in Dordrecht, een soap uit Crabbehof

Roger Wagemans

Er is genoeg aandacht voor geweest en ik heb er genoeg aandacht aan geschonken. Een soap die zich in Crabbehof afspeelde voor een groep vrijwillige puinruimers. Het kreeg de naam sleutelschande door een van onze volgers.

zwerfvuilIedereen heeft het hele verhaal kunnen volgen via de krant, tv, social media en onze website. Van het begin tot einde. Op maandag heb ik nog 1x mijn verhaal gedaan voor RTV Dordrecht. Het hele plaatje nog eens visueel onder de aandacht brengen met het probleem. Iets wat begon met een eenvoudige vraag voor welwillende bewoners om de wijk schoon te houden werd een onnodig en langdurig proces. Eerst was de vraag blijven liggen, toen kwamen meerdere personen in het spel, uiteindelijk weer een gesprek, toen een zogenaamd alternatief waarin hvc ons zou gaan ondersteunen, en tot slot een passende en goed alternatief. Maar zelfs een alternatief lijkt een moeilijke opgave. Dat was ook al te lezen in voorgaande artikelen. Het enige goede alternatief dat ik voorbij heb komen horen was die van wethouder Marco Stam.

Dinsdagavond heb ik voor het laatst overleg gehad met mijn team. Het was een pijnlijk overleg maar de uitkomst hiervan was geen verrassing. Het lange wachten, soms de verwerpelijke argumenten en de zogenaamde ondersteuning van hvc als een van de alternatieven.

Ondanks de uitkomst, ook wat we intern besloten hebben, zal ik vandaag na een vrije dag gisteren, mijn werk weer oppakken. Ik heb nog hoop en vertrouwen dat ik er met de wethouder uit kan komen en de leden terug kan winnen om weer van de partij te zijn. Maar pas na een geschikt alternatief kan ik daar aan werken.

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Toch nog licht aan het eind van de container?

In de afgelopen tijd kon het je niet ontgaan zijn: de aandacht die wij als buurtpreventie crabbehof vroegen voor de afvalproblemen in de wijk. Aandacht die steeds iets feller werd. Feller omdat er anders geen gehoor wordt gegeven en men de afvalproblemen steeds wat naar achteren schuift. Ik heb er […]