Ondersteuning buurtpreventie heeft een gezicht gekregen

Afgelopen maandag had ik de eerste evaluatie sinds de ondersteuning die we hebben gekregen om de wijk Crabbehof schoner te krijgen. Sinds het verhaal van de sleutelschande is het nu tijd om weer tijd om na die ophef, de weg te vervolgen, daar waar ik bleef hangen.

5 weken geleden is er besloten dat we ondersteuning zouden gaan krijgen van bst. Zij zouden elke dag door de wijk gaan rijden, ochtend en middag. Al het afval dat zij tegen komen nemen ze mee. Zowel grof- en huisvuil. Zeker wat betreft groot grofvuil is dit al een pluspunt. Dat zijn zaken die wij als buurtpreventie moeten laten staan. Bij hvc kan het 2 dagen duren, waarbij er zelfs wel eens grote uitschieters zijn.

In mijn dagelijkse rondes van de ochtend tot avond, ruim ik gewoon het afval naast containers, met name in de ochtend en avond. Hierbij ontkomt ook niet het kleiner zwerfvuil. Bekend is dat ik daar soms op vast loop. Dat ik met het afval nergens meer terecht kan. Te denken valt dan aan een vastloper die ik niet verholpen krijg. Wat dan blijft staan zal in 99% van de gevallen meegenomen worden door bst. Dus ook in de weekenden. Dit, samen met het groot grofvuil, heeft on de afgelopen weken al voor een veel schoner crabbehof gezorgd. Wat ik in de evaluatie al te kennen gaf, je herkent de wijk als het ware niet meer terug. En dat is ook zo, want met de ruimingen die ik doe, met ondersteuning van bst, en nog eens hvc, worden de straten schoon geveegd.

Toch bleef ik bij een ander toegezegde ondersteining: een afgesloten container. Dit moet het mogelijk maken om klein grofvuil tijdelijk op te slaan. Met regelmaat blijven er nog wel eens dingen liggen of vind je ergens weer een nieuwe kleine dumping. Dit kan ik in mijn rondes meenemen en zorgen dat het van straat is. Een heel belangrijk punt hierin is, is dat bewoners hier niet gaan bijdumpen. Wanneer dit problemen gaat opleveren, dan is het einde verhaal en wil ik de container ook weg. Het is dus aan de inwoners hier om hier ook zorgvuldig mee om te gaan en niets bij en in de buurt van de container te dumpen. We vechten allemaal voor een schonere wijk, dus ik hoop dat bewoners zich hiervan bewust zijn.

Alles bij elkaar zijn dit de opties en waarvan we al een heel ander straatbeeld zien. Ik ben er zelf heel positief over. Ja, het kan even voorkomen dat je tegen wat afval aankijkt, belangrijkste is dat het dezelfde dag nog van straat is.

In de komende periode is het belangrijk om de inwoners zoveel mogelijk zien te bereiken. Hoe ze het afval op de juiste manier moeten aanbieden, bewust maken van wat ze op straat achter laten en beter toezicht op vervuilers. Vanuit alle kanten wordt er gekeken om mensen te bereiken. Ook daar blijf ik me voor inzetten. Daarbij kijk ik zeker ook naar wooncorporaties als woonbron. Ook deze hebben hier een verantwoordelijkheid en boodschap naar bewoners toe uit te dragen. Hier is vaak veel blijven liggen.

Op moment van dit schrijven ben ik tevens bezig de website te veranderen. De berichtgeving zal anders worden en het videokanaal zal ook in de website terug te vinden zijn. Ik wil snel beginnen aan wat inhoudelijke video’s, en momenten laten zien dat het schoon is. Eerdere berichten zijn van de site gehaald en zullen indien nodig, opnieuw geplaatst worden. Een frisse nieuwe fase voor de wijk wil ik hiermee inluiden.

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.