Ondersteund worden en ondersteuning geven

Roger Wagemans

Afgelopen vrijdag ben ik met een ambtenaar van de gemeente nog eens om tafel geweest om te kijken wat nu een passend alternatief voor mij is om de wijk Crabbehof schoner te krijgen van het afval. Ook heb ik nog even met de wethouder gesproken.

schonere prullenbakVrijdagavond heb ik laten weten via social media dat ik begin van de nieuwe week het alternatief bekend zal maken. Dat het een alternatief is waar ik zeer positief over ben dat heeft iedereen ook kunnen opmaken uit de berichten. Wat dit alternatief nou precies gaat inhouden daarmee kom ik dus nog naar buiten op deze website en u kunt er nog iets van gaan vernemen in de media. Daarmee wil ik ook een signaal afgeven dat alles niet voor niets is geweest, maar ook tijd is om vooruit te gaan om aan een schonere wijk te werken.

De afvalproblemen zijn bekend en dat ik daar dag in dag uit tot in de avond mee bezig ben ook. Dat ik hiervoor aan de deur klopte om het werk te vergemakkelijken en zo de straten schoner te krijgen ook. Ter plekke was er maar een effectieve manier, maar dit kwam er niet. Maar wat zijn dan wel de juiste alternatieve opties waarmee ik de wijk schoner kan krijgen? We willen immers allemaal een schonere stad. Als er een groep vrijwilligers is die daar aan werkt dan moet er toch een manier zijn om deze te ondersteunen in hun werk? Een van die alternatieven maakte we bekend en de SP Dordrecht legde deze voor in de raadsvergadering. Deze zagen ook het belang in van onze vraag als ondersteuning, wat op zijn beurt ook de ondersteuning geeft vanuit ons aan gemeente en hvc. We helpen hun immers al door de wijk schoon proberen te houden. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat het voor onze medebewoners enigzins gezonder kunnen leven. Wat is er dan mooier als we elkaar kunnen ondersteunen op  dit vlak.

Wat ik van het begin af aan al zeg bij onze oprichting, wij zijn niet de oplossing. Hiervoor is er meer nodig, gedragsverandering bij bewoners en politiek gezien. Wij kunnen alleen zorgen dat we de puinhopen van straat halen en mensen bewust te maken van de problemen die zij op straat achter laten. Dat is  immers ook de reden waarvoor ik dit project begonnen ben. Dat het geen overbodige luxe is spreekt voor zich wie ons volgt op onder andere social media.

Voordat ik komende week naar buiten kom, wil ik bij deze iedereen die ons gesteund heeft, het begrip heeft kunnen opbrengen en heeft meegewerkt, enorm bedanken. Dit is een grote waardering en respect hebben. Ten slot ook een grote dank aan de gemeente en wethouder Marco Stam voor het tot stand komen en meedenken van het alternatief. Ik kan ermee uit de voeten en voor mijn medebewoners zorgen dat ze kunnen uitkijken op schonere straten. Toch bereiken we pas het hoogtepunt van een schone wijk als we daar als bewoners zelf aan werken door niet alles op straat te donderen.

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Herstel en een stap vooruit voor het buurtpreventie team

Na een strijd van 4 maanden kan ik na een positieve ontwikkeling weer een stap vooruit zetten en tevens een herstel van het buurtpreventie team. De mensen uit het team hadden er genoeg van dat alles zo onnodig lang duurde en geen echte medewerking kwam, zeker vanuit hvc gezien. Na […]