Niet de juiste ondersteuning door HVC – september 2019

Het buurtpreventie team uit Crabbehof was al maanden bezig om te kijken of ze een sleutel konden krijgen van de ondergrondse container. Maar dit wilde niet vlotten. Onnodig lang moeten wachten op beweging bij de gemeente, en de verschillende argumenten door HVC zelf, tot ergernis van bewoners en het team. Toch gaf de beheerder van het team niet thuis en vroeg om actieve alternatieven.

De reden voor het verkrijgen van een sleutel ging om wat simpele punten:

  • Dumpingen met 5 of meer zakken, zeker als deze nog eens waren open getrokken en het afval verspreid lag, waren makkelijker en sneller te ruimen, zonder nog eens de containers te bevuilen.
  • Vastlopers die van de buitenkant niet te verhelpen waren konden van binnen verholpen worden, wat ook weer preventief nieuwe dumpingen tegen gaat.

De onderhandelingen voor een eventueel alternatief waren moeizaam. Ergens moesten we iets met het afval kunnen doen. We ruimen immers actief. Maar als we het nergens kwijt kunnen, huisvuil en klein grofvuil, dan liepen we op een van dit soort afval vast. Na een laatste gesprek met HVC en gemeente Dordrecht, las het team plots een artikel dat afvalverwerker HVC ons zou ondersteunen. Maar het was alles behalve ondersteuning. Dit was totaal van geen waarde om ons te helpen bij het actief ondersteunen voor het ruimen. Het afvalprobleem bleef hiermee nog steeds een PROBLEEM. Voor het team die zich al deels het terug getrokken, was de maat vol. Beledigd en ondergewaardeerd, en dan zo’n bericht onder je neus krijgen. Het probleem werd een ophef.

Vele mensen op social media spraken ook hun mening uit over dit artikel met het antwoord van gemeente en HVC. De naam sleutelschande was geboren.

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.