Kwestie van lange adem

Roger Wagemans

Op 5 september kwam RTV Dordrecht weer op bezoek voor een item, een vervolg op een eerder genomen item op 13 augustus 2019. Hoewel de hoofdverantwoordelijke voor het afvalprobleem de vervuilers zelf zijn, moeten we er toch met zijn allen aan zien te werken. Iedereen kan daar op zijn manier een steentje aan bijdragen. Er vond een gesprek plaats met Gemeente, HVC, Buurtpreventie, GGD, wijk voor wijk en de wooncorporaties. We hebben gekeken naar hoe we dingen kunnen gaan aanpakken.

Buurtpreventie gaat zich iets meer op de jeugd richten en kijken hoe we nog beter dumpingen kunnen oplossen en voorkomen. Ik zat nog midden in de onderhandeling voor wat maar niet komen wil, de sleutel voor de ondergrondse. Niet alleen het afval is een kwestie van lange adem, maar ook de mede- en samenwerking als je niet de handen in elkaar kunt slaan om tot een oplossing te komen. Wie het allemaal gevolgd heeft weet dan wel waar het over gaat.

Wij willen het wel en we kunnen het. We lopen niet voor niets 7 dagen per week, ochtend- middag en avond. Wat is er dan zo moeilijk om deze vrijwilligers iets te geven wat voor alle partijen een helpende hand biedt, gratis, en het straatbeeld kan verbeteren terwijl er structureel naar oplossingen gekeken wordt? Voor dit item komt RTV Dordrecht maandag 20 september weer langs. Maar de sleutel zal hem niet meer gaan worden.

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

HVC komt ons nog niet tegemoed en dus nog geen ondersteuning

4 maanden, nu bijna zelfs 4, ben ik bezig om toegang te krijgen tot de ondergrondse. Via het zogenaamde service-luik zouden wij ons makkelijk van het afval kunnen ontdoen, maar HVC geeft niet thuis en de Gemeente heeft de vraag iets te lang laten liggen, met telkens ook weer een […]