De officiële start van buurtpreventie met BvD

Roger Wagemans

Terwijl ikzelf al bezig was in de wijk wat afval te ruimen, en buurtpreventie een plek te geven, was het in februari een feit. Toen gingen we officieel van start. Samen met wat raadsleden van Beter Voor Dordt en wethouder Piet Sleeking hielden we een opruimactie. BvD had een busje met aanhanger meegenomen, maar de aanhanger zat helaas al vol met te vroeg aangeboden PMD zakken.

Toch was het een bijzonder en mooie dag. Na een artikel in de krant waarin ik een noodkreet gaf, stond je een tijd later met je eigen project klaar om de wijk schoner te maken. En ook hiervoor was er veel aandacht. Verschillende media waren aanwezig. Zo ook weer RTV Dordrecht. Er was heel wat belangstelling.

Een paar dagen na de actie kwam ook Dordt Centraal langs voor een artikel in hun krant te schrijven

 

Naast de reportage voor op TV ging RTV Dordrecht ook even live bij het eindresultaat van de actie. Ook de wethouder schrok van de hoeveelheid. Zijn woorden sluiten overigens heel mooi aan in mijn gedachtegang. Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid voor een schone leefomgeving en zou daar zelf al heel wat mee kunnen doen.

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

De ontwikkeling van buurtpreventie

Buurtpreventie Crabbehof is ontstaan als burgerinitiatief door de groeiende hopen afval die ontstonden in en om de straat Thorbeckeweg en Van den Tempelstraat. Het was voor mij als beheerder genoeg, en ging brainstormen om iets te doen en niet alleen maar toe te kijken en met regelmaat wat te melden. […]