Buurtpreventieteam heeft nu ondersteuning die het verdiend

Roger Wagemans

Niet alleen het schoon krijgen van de wijk is een lange adem, ook de samenwerking of medewerking was een lange adem. Wij zijn opgericht om het afval probleem aan te pakken en onze focus zal daar ten alle tijden op blijven. Het ging allemaal tot het ene moment dat ik als beheerder maar om gunst vroeg: de sleutel. Niets meer dan een hulpmiddel voor ons, en waar gemeente en Hvc zelfs mooi sier konden maken. Het hele verhaal, inclusief onze argumenten waren volop te volgen. Maar het was elke keer een uitstel of weer een excuus om de sleutel niet te geven.

Het wordt bizar als je dan een pakketje krijgt aangeboden, en later op een nieuwsbericht moet lezen dat wij door hvc ondersteund hvc ondersteund worden. Het was geen ondersteuning om actief de wijk schoonhouden, het was ook geen medewerking die je zou verwachten.

Crabbehof buurtptrventieNa veel doorzettingsvermogen, het probleem blijven aankaarten en indien nodig kritisch te zijn, kwam er dan toch beweging in het geheel, wat ook mede kwam door de SP Dordrecht. Deze stelde de nodige vragen aan de wethouder en waren, net zoals Beter voor dordt, van mening dat wij gefaciliteerd moesten worden om de wijk te onderhouden. Huisvuil of klein grofvuil, we liepen soms letterlijk vast, net zoals de containers van hvc. Een opslagruimte was nodig nu hvc niet met de sleutel kwam. Dit kon ons helpen door te blijven stomen om de wijk schoon proberen te houden. Het duurde wat langer dan toegezegd, maar er kwam een uitweg. Dankzij wethouder Marco Stam zouden we nu echt ondersteund gaan worden.

Het artikel van het AD hierover

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Achter de schermen

Deze week was het even een moment om wat zaken op orde te stellen achter de schermen. Hierdoor ben ik iets minder actief geweest als normaal. Dat was ook wel te merken op social media. Na het verschijnen van het artikel in het AD dat de crisis opgelost lijkt te […]