Buurtpreventie ontvangt afvalkar van wethouder Marco Stam

Roger Wagemans

In juni 2019 ontvingen wij een speciale afvalkar nadat ik hiervoor gevraagd had bij de gemeente. Dit had mede te maken dat we de grote puinhopen in de wijk Crabbehof zat waren en we de straten nog schoner wilde krijgen. Via de opzichter groen stelde ik mijn vraag en deze ging aan het werk om te kijken of er voor ons een kar beschikbaar gesteld kon worden. En dat kon. Door de inzet van de gemeente en de partij Beter Voor Dordt kregen wij de afvalkar overhandigd door wethouder Marco Stam. Een mooie dag waarin we ook even in het zonnetje werden gezet (letterlijk en figuurlijk, het was warm) door de aandacht die hiervoor kwam. Er was veel media bij.

Ook al heb je een afvalpas, het blijft veel sjouwwerk met al dat afval verspreid door de wijk. Je loopt nog eens tegen een dubbel probleem aan als je te maken krijgt met zakken die zijn opengescheurd. Soms liggen dumpingen niet eens bij een container en dat afval wil ik toch van straat hebben, zeker wanneer het ook nog eens om voedsel gaat. Feestmaaltijden voor ongedierte die ook nog eens door het afval lopen met luiers en ander vieze rommel erin. Een geweldige coctail voor de volksgezondheid te verslechten. Met de afvalkar kunnen we dumpingen beter ruimen en verplaatsen.

Ook al zagen we de wijk er al iets op vooruit gaan sinds onze oprichten, het was niet genoeg voor ons om ons werk optimaal uit te kunnen voeren. Dat we de puinjhopen zat zijn dat mag duidelijk zijn vanaf dag 1. Maar ik wilde meer actie voor onze wijk waarin wij nog beter ten strijde konden gaan. Ik regelde een aantal adoptie afvalbakken die door de wijk staan. Er waren er te weinig en mijn doel is bewust maken en stimuleren. Nog feller de strijd aan te gaan met dumpingen, waarvoor de afvalkar geschikt is.

Naast een interview op RTV Dordrecht verscheen er hiervoor ook een artikel in het AD en ook nog eens in Dordt Centraal.  Ik ben de gemeente, BvD en wethouder Stam dankbaar voor deze afvalkar (die we de ferrari noemen).

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Uit de politiek, de SP geeft ook gehoor

In de afgelopen tijd zijn wij wat feller geworden en hebben het nodige in beweging gezet om het afvalprobleem nogmaals op de politieke agenda te krijgen. Beter voor Dordt hadden we al achter ons en die waren al voor een ander afvalbeleid. Maar het is niet genoeg om structureel verandering […]