Buurtpreventie is puinhopen zat

Roger Wagemans

In juni 2019 verscheen er een artikel in de krant, het AD, dat we de de puinhopen zat zijn. Ja we zijn puinruimers, maar wat je zag in de wijk was absurt. En dat had mede te maken met de pmd zakken en huisvuil, dat letterlijk over straat lag.

Wie ons volgt op social media ziet dagelijks de ellende voorbij komen. Maar we zaten nu in een periode waarin de natuur volop aanwezig was. Vogels, die zich vermaakte met de smerige pmd zakken die overal in de wijk te vroeg aan een lantaarnpaal hingen, als een soort mislukte kerstboom. Daarnaast hadden we ook nog de dumpingen van huisvuil naast containers. Je kunt het de vogels niet kwalijk nemen, maar deze zorgde voor alle verspreiding van het afval.

vuilnis crabbehofHet was niet bij te houden. We hadden weinig middelen ter beschikking om het goed te ruimen, maar toch deden we ontzettend onze best die straten schoon te krijgen. Het ongenoegen van dit afval was merkbaar op Twitter. Het was niet alleen een schreeuw naar de mensen om hier beter op te letten, maar eigenlijk ook een schreeuw naar de politiek. Zeker die pmd zakken zijn ons, maar ook veel bewoners, een doorn in het oog. Het ziet er niet uit en het zorgt alleen maar voor problemen. Politiek gezien was er even aandacht voor. Maar daar bleef het bij.

Beter voor dordt wilde hier al langer vanaf, en dat lieten ze toen weten met onze officiële aftrap met de opruimactie. Echter kreeg de partij het niet voor elkaar. Want 6 maanden later zaten we nog steeds met die zakken opgezadeld.

Lees hier het artikelLees hier het artikel

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Buurtpreventie door en voor bewoners

Het buurtpreventie team is door mij als bewoner opgericht om de wijk Crabbehof leefbaarder te maken voor andere bewoners. De puinhopen die elke dag ons straatbeeld sieren, daar wilde ik zoveel mogelijk vanaf, omdat ik vind dat iedereen recht heeft op een schone, gezonde en veilige wijk. Letterlijk het afval […]