Een terugblik naar vorig jaar. Dumpingen van vuilniszakken naast de containers en te vroeg aangeboden pmd zakken zorgde voor nog meer overlast. Er was geen houden meer aan. Zakken die werden opengetrokken door dieren, het huisvuil en pmd verspreide zich als een olievlek door de wijk #crabbehof.

vuilbestrijderHet was al een ergernis dit extra afval. En die ergernis nam alleen maar toe omdat we het afval vaak niet kwijt konden, en bij vastlopers die niet direct verholpen konden worden, vaak onnodig afval op straat terecht kwam. Er was een hulpmiddel waar ik om vroeg, maar dit leek maar niet te lukken. Het was vaak al een extra gesjouw met zakken zwerfafval, bijkomend van de dumpingen. Mijn team van toen gaf er de brui aan. Deze raakte zeer ontmoedigd. Voor elke partije was dit hulpmiddel de meest handige en effiecienste manier, ook nog eens de goedkoopste. In het Ad verscheen een artikel. https://www.bndestem.nl/dordrecht/buurtpreventie-is-puinhoop-in-crabbehof-zat-dit-is-vragen-om-ongedierte~aaec5f2c/

Wat ik ook probeerde, de sleutel kwam er niet. Bijna een jaar later heb ik wel een ander hulpmiddel gekregen, waarmee ik de dumpingen en verzameld klein zwerfafval kwijt kan. Nu het weer beter weer is, zie je wel dat dit probleem zich herhaald. Vorig jaar ruimde ik alleen nog in Crabbehof, tegenwoordig ook in andere wijken. Deze verdienen net zo goed mijn aandacht. Toch is gelukkig het aantal open zakken met verspreid afval veel minder geworden. Ik kan het afval immers nu overal kwijt, en daarnaast is sinds deze commotie extra inzet ingevoerd van BST en HVC. BST rijdt ook in de weekenden en dat scheeld ook een hoop. Toch zit hier ook een keerzijde aan, die ik nog zal aanhalen met een ander artikel. Maar ook hun inzet zorgde al voor een beter straatbeeld.

Wagemans Roger Nieuws , ,

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.