ma. sep 23rd, 2019

Andere puinhopen ruimen

Naast het zwerfvuil verwerken wij ook ander vuil voor zover we het aankunnen. Het is een algemeen straatbeeld in onze wijk dat er zich naast containers of andere plekken vuilniszakken gedumpt worden met o.a huisvuil. Ook hier zijn er verschillende hotspots voor. En waar eenmaal vuilniszakken verschijnen naast containers, kun je wachten op meer dumpingen. Dit heeft vele gevolgen die je vaak kunt zien op ons social media.

Zakken worden open gescheurd en alle inhoud komt verspreid op straat terecht. De smerigste dingen vervuilen de straat dan, risico voor gezondheid en veiligheid. Deze vuilniszakken proberen wij zsm van straat te halen. We kunnen niet overal tegelijk zijn en soms is het kwaad al geschied. Maar ook dan ruimen wij de boel op voor zover we het aankunnen.

Dit afval wordt door bewoners gedumpt. Maar ze zijn het pasje vergeten, hebben er geen of container zit vast. Dit probleem wordt een nog groter probleem in het weekend of feestdagen. Dan is bijvoorbeeld hvc niet actief en de gevolgen zijn in de toch al gevoelige wijk, niet meer te overzien. Uit alle macht proberen wij ook in het weekend dit schoon te krijgen, soms kan het probleem verholpen worden, maar vaak blijft het ook liggen. En dat is een doorn in het oog voor ons en de bewoners. Smerigheid en stank verspreiden zich in no time. Tot ons verdriet kunnen wij in enkele gevallen ook niets doen. Voor dit probleem heb ik intussen wel een oplossing ingediend. Een win win situatie waar iedereen mee geholpen is, maar zeker de wijk schoner gehouden kan worden. Ik hoop dan ook van harte dat hieraan gehoor gegeven zal worden.

Dankzij de afvalkar die we van Gemeente en Bvd  ontvangen hebben kunnen wij beter en efficiënter te werk gaan. Hierdoor kunnen wij ons ook iets sneller verplaatsen. Daar waren we dan ook enorm blij mee en zijn ze hiervoor dankbaar. We hebben hiermee ook al heel wat afval kunnen verwerken. Maar we missen nog net dat ene puzzelstukje dat voor de wijk veel kan betekenen en voor ons een gigantisch hulpmiddel is.

Sommige dingen kunnen wij niet kwijt in containers en ook niet meenemen. Denk hierbij aan grofvuil. Het enige wat we hieraan kunnen doen is het melden ervan aan de gemeente. Normaal gesproken zal hvc het binnen 2 dagen moeten ruimen als de gemeente de melding opgenomen heeft.