Achter de schermen

Roger Wagemans

Deze week was het even een moment om wat zaken op orde te stellen achter de schermen. Hierdoor ben ik iets minder actief geweest als normaal. Dat was ook wel te merken op social media.

Na het verschijnen van het artikel in het AD dat de crisis opgelost lijkt te zijn, ben ik deels weer gaan brainstormen over het heden en toekomst Ik heb even daarna ook nog met de wethouder gesproken. Met de info die ik heb meegekregen kan ik vooruit gaan denken. Inhoudelijk zal ik hier nog niets over melden, maar het is zelfs positiever dan ik had gehoopt.

Het team

Wat ik met de wethouder heb besproken weet zelfs mijn team nog niet tot in de puntjes. Ik heb een klein beetje laten doorschemeren dat er zeker niet aan ons voorbij gegaan zal worden, integendeel, en dat er meer werk gemaakt wordt van het afvalprobleem. Met het beetje info, die ik per teamlid deel, zal dit ook moeten leiden tot een terugkering. Ik kan alvast mededelen dat 2 leden definitief terug komen. Deze personen hebben zelf een hele drukke agenda maar zetten de strijd verder na mijn vakantie in november. Met de overige leden moet ik nog overleggen. Maar dit zal wel goed komen.

Crisis afvalVia deze weg wil ik ook kijken of er nog een paar mensen beschikbaar zijn die ons team willen versterken. Reden is dat het huidig team zeer beperkt inzetbaar is, en ik kan nog wat extra handen gebruiken. Ieder lid heeft veel vrijheid, want deze bepaald zijn eigen tijd betreft inzetbaarheid. Dag en tijd bepaald de vrijwilliger dus helemaal zelf. Alle inzet is van harte welkom om van Crabbehof een leefbare omgeving te maken.

Plannen maken en kijken wat haalbaar is

Met de huidige situatie en de info die ik heb ben ik dus langzaam nieuwe plannen gaan maken en kijken of deze ook haalbaar zijn. Na bijna een jaar tegen het afval te strijden zijn er zeker positieve resultaten behaald. De wijk heb ik een stukje schoner kunnen krijgen. Maar het vergt nog wel een hele tijd om te komen waar ik wil zijn.

Wat ik al vaker geschreven heb, ik ben een gewone bewoner die er is voor zijn medebewoners. De kern is mensen bewust te maken en te helpen als het kan. Mensen gaan beter nadenken en zijn opener als ze weten wie je bent en wat je doet, met een goede reden. Daar hoort een gezicht bij, en dat gezicht wordt steeds bekender.

Blijf de ontwikkeling van buurtpreventie crabbehof volgen en mocht je ons team willen versterken, dan heet ik je van harte welkom

Je kan hieronder reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Week twee van ondersteuning buurtpreventie

Twee weken geleden is een van de alternatieven ingegaan om het buurtpreventie team Crabbehof te ondersteunen na de sleutelschande. Dit is de ondersteuning van BST. Na een periode van 3 weken zouden we met gemeente Dordrecht en BST alles gaan evalueren. Een ander alternatief is het plaatsen van een extra […]